11. toukokuuta 2012

Vuodenaikaväri Kesä

Ajattelin käsitellä tänään teemaan sopivasti vuodenaikaväriltään kesäihmisen tunnusmerkkejä.
Kesäihmisellä on hyvin vaalea, jopa hieman sinertävä ja läpikuultava iho. Olen nähnyt myös melko vahvaa pigmenttiä kesäihmisellä, ja kesärusketus on usein silloin hyvä.
Silmiinpistävä tunnusmerkki kesällä on tuhkanväri hiuksissa ja samoin kuin talvi-ihmisellä, voi harmaita hiuksia esiintyä jo hyvin varhain. Hiukset ovat väriltään ihan vaaleasta blondista keskiruskeaan- ja ruskeaan sävyyn.
Usein olen kesäihmisen ihossa nähnyt selkeitä luomia.
Metallin väri muutamaa poikkeusta lukuunottamatta on hopea.
Kesä kuuluu kylmään väriperheeseen jolloin värit ovat kylmiä, sinisellä taitettuja värejä.
Kesän värimaailma on pehmeämpi kuin talven puhdas kylmä värimaailma mutta kokemukseni mukaan lähes kaikkia kesäihmisiä pukee hienosti myös talven puhtaat ja vahvat sinisellä taitetut kylmät värit.
Näitä ovat mm. fuksia, sähkönsininen, lila, tumma sinisellä taitettu vihreä, smaragdin vihreä, mintun vihreä, rubiini ja safiiri. Myös jäänsininen näyttää monellä kesäihmisellä hienolta ja mustaan yhdistettynä melko voimakkaalta.
Varsinaisia kesän sävyjä ovat nuo samaiset värit, mutta harmaalla taitettuna ja hieman utuisena, kuten esimerkiksi kyyhkynsininen. Muutoinkin kaikki sinisen sävyt pukevat upeasti kesäihmistä.

Poikkeuksetta kaikilla tapaamillani asiakkaillani on oma värimaailma ollut jo käytössä, se on melko intuitiivista. Olemme yhdessä tavallaan vain vahvistaneet ja sovittamalla todenneet mitkä värit ovat kaikkein suotuisimmat pukeutumisvärit kullekkin. Joten tässäkin asiassa, usko itseesi ja anna palaa!

2 kommenttia:

  1. Ostin juuri kirkkaansinipohjaisen kevyen kesähameen. Hameen toinen värivaihtoehto oli beige. Kikan artikkeli osoittaisi, että tein oikean värivalinnan. Olen herkkäihoinen ja hikoilu sekä lämpötilanvaihtelut näkyvät kasvoilla nopeasti. Hiuksien väri on täysin muuttunut lapsuudesta ja värjäänkin hiuksiani mielelläni vaaleammiksi, kun mitä oma hiusten väri on. Tvsti ostos on onnistunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei!

      Kiva kuulla että olet varmasti tehnyt hyvän ostoksen ja toivottavasti viihdyt uudessa kesähameessasi. Sininen tosiaan on kylmä väri ja mikäli edustat kesä-ihmistä, tuo se hienosti omat värisi ja ihon hehkun esiin.
      Beige on lämmin väri ja sopii paremmin lämminsävyiselle ihmiselle. Niinkuin tuossa artikkelissa mainitsin, tietous omasta värimaailmasta on hyvin intuitivista, joten kannattaa luottaa siihen! Toivottavsti artikkelistani oli lisäapua valintaa tehdessäsi.
      Oikein hyvää kesän jatkoa!

      T: Kikka

      Poista